SVEČANOSTI

Brojne aktivnosti obilježavanja Dana Evrope u Bosni i Hercegovini

Večeras će u 19.30 sati u Historijskom muzeju BiH u Sarajevu biti otvorena multimedijalna izložba “Buđenje solidarnosti”

Izložba u Historijskom muzeju. Agencije

Fena

7.5.2021

Povodom ovogodišnjeg obilježavanja Dana Evrope, Ured Evropske unije u Bosni i Hercegovini zajedno sa svojim Info centrom, u saradnji s ambasadama i kulturnim institutima zemalja članica Evropske unije, Direkcijom za evropske integracije BiH, kao i brojnim partnerima orgnizira raznolik, edukativan i zabavan program.

Večeras će u 19.30 sati u Historijskom muzeju BiH u Sarajevu biti otvorena multimedijalna izložba “Buđenje solidarnosti”, čiji su autori mladi bh. umjetnici i arhitekti, na temu solidarnosti, tolerancije i aktivizma.

Izložba je nadahnuta muralima Rikarda Druškića koje je oslikao u pet bh. gradova u okviru projekta EU.

Izložbu će otvoriti ambasador EU u BiH Johan Satler (Johann Sattler) zajedno s direktoricom Muzeja Elmom Hašimbegović i gradonačelnicom Sarajeva Benjaminom Karić. Događaj će biti upriličen uz poštivanje svih covid mjera, najavljeno je iz Info centra Evropske unije u Bosni i Hercegovini.

Nakon toga, tokom mjeseca maja, nastavljaju se brojne aktivnosti na obilježavanju Dana Evrope u cijeloj zemlji i uz bogat online sadržaj. Planirane aktivnosti, između ostalog, uključuju tri interaktivne online panel diskusije ambasadora Satlera i ambasadora zemalja članica EU u BiH s mladima, na teme zaštite okoliša, kulture, te pomirenja, demokratizacije i aktivizma.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.