SAOPĆENJE

SDA: Raduje nas da je SDP konačno shvatio da moramo imati zajednički nastup u RS

Sve ideje koje će doprinijeti jačanju države Bosne i Hercegovine i njenih institucija, omogućiti snažniji ekonomski razvoj i iskorak na euroatlantskom putu imat će bezrezervnu podršku SDA, saopćeno je iz ove stranke

A. J.

SDA: Nikada nismo odbijali učešće u projektima koji su dobri za državu BiH

Foto: Arhiv


Poziv SDP-a na okupljanje svih probosanskohercegovačkih stranaka u entitetu RS ideja je koju SDA propagira već godinama, ali za koju u prošlosti, nažalost, upravo SDP nije imao razumijevanje i interes, saopćeno je iz Stranke demokratske akcije.

- SDA nikada nije odbijala učešće u projektima koji su dobri za državu Bosnu i Hercegovinu, a naročito u onim projektima za koje se sama zalagala. Spremni smo da o zajedničkom nastupu u entitetu RS razgovaramo sa svim političkim strankama koje prepoznaju tu potrebu.

Sve ideje koje će doprinijeti jačanju države Bosne i Hercegovine i njenih institucija, omogućiti snažniji ekonomski razvoj i iskorak na euroatlantskom putu imat će bezrezervnu podršku SDA, pa tako i mogućnost zajedničkog nastupa u entitetu RS. Spremni smo i na formiranje širokog patriotskog fronta koji bi se na državnom nivou suprostavio retrogradnim i secesionističkim  snagama - saopćeno je iz SDA.

Više o:

SDA SDP
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na