PRENOSIMO

Bakir Izetbegović o dešavanjima na KCUS-u: Nije problem u Sebiji, to je žena s kojom živim, uvela je red i disciplinu

Istakao je da je stanje na KCUS-u razmatrao KO SDA Sarajevo, a koji je dao podršku njegovoj životnoj saputnici

Bakir i Sebija Izetbegović. Arhiva

Ad. A. / N1

7.5.2021

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović pohvalio je na N1 svoju suprugu Sebiju Izetbegović tvrdeći kako je uvela red i disciplinu na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS).

Na pitanje novinarke da li je SDA zauzela stav o odlasku 13 anesteziologa s KCUS-a s obzirom na to da je Sebija Izetbegović visoka funkcionerka SDA, Bakir Izetbegović odgovorio je da ona nije nikakva visoka funkcionerka već potpredsjednica Kantonalnog odbora SDA Sarajevo. Ova izjava Bakira Izetbegoviću nije logična jer potpredsjednik kantonalnog odbora u političkoj stranci stvarno jeste visoka politička funkcija.

Istaknuo je da je stanje u KCUS-u razmatrao KO SDA Sarajevo, a koji je dao podršku njegovoj životnoj saputnici, potpredsjednici KO SDA Sarajevo i direktorici KCUS-a Sebiji Izetbegović.

Izetbegović je na sve načine pokušao opravdati postupanje svoje supruge, ali i odbraniti “Malina respiratore” koji se jedino koriste na KCUS-u i zbog kojih je premijer FBiH Fadil Novalić završio na optuženičkoj klupi. Tako je u nekoliko navrata potencirao da anesteziolozi nisu otišli zbog respiratora i da nikada nisu ranije razgovarali s direktoricom KCUS-a. Kako kaže to mu je dobro poznato jer sa “Sebijom živi”.

-Sebija je uvela red i disciplinu. Mnogi se ne mogu nositi s tim, ne mogu se nositi s koronom - rekao je Izetbegović.

Zaključio je riječima da u slučaju KCUS-a: “Nije problem ni u Sebiji, ni u Novaliću ni Bakiru, problem je što neko želi ukloniti SDA”

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.