O ODLASKU DOKTORA

Bakir Izetbegović brani Sebiju: Ja živim sa direktoricom KCUS-a i sve pratim, uvela je disciplinu

Ona je njih na kraju pozvala i pitala zar ćete otići s KCUS-a da ne porazgovarate s mnom, kaže Bakir Izetbegović

M. Aš.

Sebija i Bakir Izetbegović

Foto: Avaz


Bakir Izetbegović lider SDA, komentirao je danas gostujući na N1 odlazak 13 anesteziologa sa Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

Upitan je šta misli o tome, jer je njegova supruga, visoka dužnosnica SDA i direktorica KCUS-a, on je kazao:

- Ona nije visoka dužnosnica ona je samo član Kantonalnog odbora SDA. I Kantonalni odbor je reagovao u smislu podrške rukovodstvu. U KCUS-u je uveden red, disciplina, to su neophodne stvari, naročito u ovakvim situacijama kakva je korona, kada se treba suprotstaviti, to je bitka faktički - rekao je Izetbegović.

 Nakon jednog mjeseca, nakon 12 mjeseci, naravno da pucaju po šavovima jer  su i anesteziolozi ljudi, istakao je.

- Evo pogledajte vi njihove argumente. U prvi mah je bilo rečeno da su problem u neki respiratori, koji nedovoljno potiska daju, koji osciliraju. Sad su rekli da to nije tačno. Da su u pitanju međuljudski odnosi itd. Ali da ne nagađam ja o tome svemu. Mislim da je gore uveden red, da je uvedena disciplina, da je mnogi ne mogu da trpe, da ne mogu to da nose, da ne mogu da nose pritisak korone, pritisak mrtvih ljudi, leševa… Dolaze živi ljudi, izlaze nogama naprijed -  kaže Izetbegović.

Upitan je i kako komentira navode da su se anesteziolozi uplašili da će oni za sve odgovarati, jer je Sebija Izetbegović kazala da je ona “samo ginekolog”, Bakir Izetbegović je rekao:

-  To morate pitati njih. Prvo je bilo da su respiratori loši, sad je problem što je Sebija ginekolog, je li? Ona stoji uz njih, i oni nikada, pošto ja živim sa direktoricom KCUS-a iz dana u dan pratim tu situaciju, se nisu njoj javili. Ona je njih na kraju pozvala i pitala zar ćete otići s KCUS-a da ne porazgovarate s mnom. Pa kada su se neki od njih odazvali ona je pitala zašto meni niste rekli te stvari na koje se sada žalite? Mislim da se vještački pravi afera i da je cilj naravno SDA -  zaključio je Izetbegović.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na