POLEMIKA

Semir Osmanagić odgovorio ministru kojeg zovu "mačak": Đoković se ni s kim nije službeno sastao

Visoko nije neka provincija u pozadini koja nema svoje domaćine i zvanične predstavnike, izjavio je Pekić

Novak Đoković u Visokom. Avaz

Piše: E. T.

8.5.2021

Prof. dr. Semir Osmanagić, osnivač Fondacije “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca” odgovorio je Dariu Pekiću, ministru unutrašnjih poslova ZDK koji je zamjerio Novaku Đokoviću, najboljem svjetskom teniseru i njegovom domaćinu Osmanagiću, što se nisu sreli s načelnikom Visokog a i s njim, nego otišli u Sarajevo. 

Ministar Pekić kojeg u javnosti mnogi nazivaju "mačak", uputio je svoju reakciju na dešavanja oko trećeg dolaska najboljeg tenisera svijeta u Visoko. 


Neprimjereno i nepristojno

- Visoko nije neka provincija u pozadini koja nema svoje domaćine i zvanične predstavnike. Potpuno je neprimjereno i nepristojno na visočko gostoprimstvo uzvratiti sarajevskim susretima s načelnicima i gradonačelnicom. Ima Visoko svog gradonačelnika, a prije toga je imalo i gradonačelnicu, ima Visoko svoje ministre i zastupnike u Skupštini, ima ZDK svog premijera i svi oni glasaju i dižu ruke kada se izdvajaju materijalna sredstva za Fondaciju - izjavio je Pekić.


Novak Đoković svima udovoljio. Avaz

Prof. Osmanagić mu je danas odgovorio.

- Najbolji teniser svijeta Novak Đoković je u jeku priprema za tri turnira u maju 2021. godine: Rim, Beograd i Pariz. Nakon otkazivanja turnira u Madridu dobio je prostor od pet dana da ponovo posjeti piramide, tunele i park "Ravne 2" i provede nekoliko dana sa suprugom i djecom. Umjesto da trenira u svom teniskom kompleksu "Novak" u Beogradu, Đoković je bio u BiH. S obzirom da je bio u Visokom, najbliži tereni su mu bili u Sarajevu.


Izvanredna promocija BiH

Neki su dolazili u hotel "Monti" da se slikaju. Međutim, nikakvih službenih prijema nije bilo. On se inače kloni da daje političke izjave. Sjajna je stvar da ga je tako otvorenih ruku primila javnost u Bosni i Hercegovini, ali i naši zvaničnici. Gospodinu Dariju Pekiću, inače ministru MUP ZDK je zasmetalo što su se na nekoliko sekundi susreli i uslikali političari iz Sarajeva, a da to nisu isto uradili visočki predstavnici vlasti. Ja sam zagovornik da, kada se steknu uslovi, gradonačelnik Visokog službeno primi najboljeg sportaša svijeta u Gradskoj upravi i zahvali mu se na izvanrednoj promociji BiH, Visokog i projekta piramida - poručio je Osmanagić.

Podsjetimo, Novak Đoković 4. maja, došao u Visoko sa suprugom Jelenom i djecom Stefanom i Tarom. Kako je tada kazao, stigao je u Visoko da bi napunio baterije pred nove mečeve koji su pred njim, a nada se da će na krilima te energije osvojiti i Grand slamove koji su predn jim, a pogotovo Roland Garros.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.