OGLASIO SE

Željko Komšić: Podvriskivanje četnika Emira Kusturice i Muharema Bazdulja sa glorifikatorom genocida Piterom Handkeom

Podsjetimo, Handke je jučer boravio u Banjoj Luci u zgradi Vlade RS gdje se sastao sa Miloradom Dodikom, Željkom Cvijanović i drugim domaćinima, a potom je otišao u Andrićgrad gdje mu je uručena “Velika nagrada Ivo Andrić”

E. T.

Željko Komšić

Foto: Avaz


Član predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić reagovao je na posjetu kontroverznog austrijskog pisca Petera Handkea BiH, koji je poznat po svojim stavovima o negiranju genocida i podršci Miloševićevom režimu, te je komentarisao i režisera Emira Kusturicu i pisca Muharema Bazdulja koji su ga dočekali u Višegradu, gdje su mu priredili doček.

- Podvriskivanje četnika Emira Kusturice i Muharema Bazdulja sa glorifikatorom genocida Peterom Handkeom, najbolji je dokaz kako u konačnici završava dijalog sa ljudima koji ne uvažavaju nikakve činjenice - istakao je Komšić.

Podsjetimo, Handke je jučer boravio u Banjoj Luci u zgradi Vlade RS gdje se sastao sa Miloradom Dodikom, Željkom Cvijanović i drugim domaćinima, a potom je otišao u Andrićgrad gdje mu je uručena “Velika nagrada Ivo Andrić”, za, kako je navedeno, “najbolju knjigu objavljenu u Srbiji ili RSj tokom 2020. godine ‘Drugi mač – Majska povest'”. Tu ga je dočekao i pisac Muharem Bazdulj, koji je već neko vrijeme svoju travničku adresu zamijenio sa beogradskom.

NA VRH

Podijeli članak na