DIKTATORSKI RAČUN

Izetbegović iz vreće zlata o "malina" respiratorima: Preplaćeni su, ali rade!?

Taj respirator očito nije neka klasa, ali Jugo 45 i Stojadin je auto koje vas može spasiti, ne daj Bože da morate pobjeći iz neke situacije, kaže Izetbegović

Ad. A. / MTV Igman

Izetbegović: Za bolesne građane može i respirator u rangu Stojadin

Foto: Avaz


Bakir Izetbegović, predsjednik SDA, javio se iz vreće sa zlatom i komentirao je "malina respiratore" rekavši da "taj respirator očito nije neka klasa, ali Jugo 45 i Stojadin je auto koje vas može spasiti, ne daj Bože da morate pobjeći iz neke situacije, a ne možete pješke". Kazao je ovo u intervjuu za MTV Igman. 

- I koliko on vrijedi u takvoj situaciji kad može vas i vašu porodicu spasiti - upitao je Izetbegović.

On je rekao da je očigledno da su urađene "neke greške, neka preplaćivanja, u odnosu na neki respirator koji nije čemu ali radi svoj posao".

- Dakle, dobio je evropski certifikat, ispitan je u evropskim laboratorijama, dobio je certifikat Verlaba u BiH. Zatim je predan institucijama koje su trebale respiratore. Ti respiratori su radili i nikakav problem nisu pravili. Oni ne mogu velike količine izbaciti, 50 litara u minuti i slično, ali mogu tih 10, 20 litara koje treba 90 posto pacijenta. I to je otpilike priča o respiratorima - rekao je Izetbegović večeras za MTV Igman.

Dodao je da to "nije osobito dobar respirator, preplaćen je, ali radi dio posla koji je neophodan u ovoj sitauciji".

- Premijer Fadil Novalić je namjerno gurnut u tu čitavu situaciju, to je politički jedan proces. Novalić sasvim sigurno nije korumpiran čovjek - rekao je Izetbegović.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na