DA LI JE ON NORMALAN

Čudne misli iz vreće zlata: Izetbegović lažno uporedio Osmicu sa Brus Vilisom

Zadivio Izetbegivća jer se "ganjao s dječurlijom" i gasio store u zgradi Predsjedništva BiH

Mehmedagić sa svojim političkim zaštitnikom Izetbegovićem. Arhiva

Ad. A. / MTV Igman

9.5.2021

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović ponovo se javio iz vreće sa zlatom i u intervjuu za MTV Igman, nakon pohvala na račun Harisa Zahiragića izrekao je niz pohvala na račun kompromitiranog direktora OSA BiH Osmana Mehmedagića, kome se sudi u Sudu BiH zbog zloupotrebe položaja. 

On smatra da je država BiH sigurnija s Osmanom Mehmedagićem na poziciji generalnog direktora OSA BiH, a u nekoj mjeri ogradio se od validnosti njegove fakultetske diplome. Za razliku od ranijih istupa kada je sa sigurnošću tvrdio da je diploma Mehmedagića validna, Izetbegović je večeras ipak ostavio prostora i da to nije tako.

-Kada bi se temeljito ispitale diplome, hiljadama ljudi došle bi u pitanje. To su ti privatni fakulteti. Mehemedagić ima neku diplomu, ali on je svoja znanja prije svega stekao u životu - rekao je Izetbegović.

Kako kaže, direktor OSA-e BiH ima diplomu kakvu ima i 10 hiljada osoba.

-Ako nije validna, treba da ode, ali izgleda da je validna - kazao je Izetbegović.

Nakon što je prije nekoliko mjeseci pokušao relativizirati nedjela Asima Sarajlića pričom da je ranjen u ratu, to je večeras učinio i sa Osmanom Mehmedagićem ističući da je i on ranjen u ratu.

Za Mehmedagića je kazao da je odan, hrabar i lucidan čovjek koji jako dobro rezonuje, ali koji nije elokventan da pojasni to što misli.

Ispričao je i da se Osmica ganjao s “nekom dječurlijom” u Predsjedništvu BiH kada je tokom protesta zapaljena zgrada Predsjedništva BiH, da je lično gasio store i zavjese u zgradi Predsjedništva BiH te vukao djecu za uši, a što je Izetbegovića posebno ganulo i zbog čega je Mehmedagića između ostalog postavio na mjesto direktora OSA-e.

-Ko Bruce Vilis se nosao tamo s njima. Sam je ostao da se bori s njima. Ostat će direktor i neće ga smijeniti dok sam ja tu - kazao je Izetbegović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.