DRUŠTVENE MREŽE

Kafansko slavlje u Andrićgradu: Bazdulj bi Nemanji veš prao samo da dozvoli da mu stranicu scenarija napiše

Negator genocida i simpatizer koljačkog režima Slobodana Miloševića, plus jedan Kusturica, Pero Simić i jedan travnički, muslimanski četničić, komentirao je Šehić

Sa kafanskog druženja u Andrićgradu. Printscreen

Fu. M.

9.5.2021

Snimak negatora genocida u Srebrenici Petera Handkea dok u društvu kontraverznog reditelja Emira Kusturice i travničkog pisca iz Beograda Muharema Bazdulja pjeva hit Halida Bešlića  "Romaniju" Halida Bešlića, izazvao je brojne reakcije na društvenim mrežama.


Status Faruka Šehića. Printscreen

- Iz užasa postmonderne – negator genocida i simpatizer koljačkog režima Slobodana Miloševića, plus jedan Kusturica, Pero Simić (komad1) i jedan travnički, muslimanski četničić" - komentirao je Šehić na Twitteru.

Njegov status komentirao je i bh. pisac s američkom adresom Aleksandar Hemon.

- Ne, Bazdulj bi Nemanji veš prao samo da dozvoli da mu stranicu scenarija napiše pa da mu se ime na špici ukaže. Bazdulju je Kusturica Handke, kada Hankde nije u posjeti. A Nemanja ga vjerovatno rutinski maltretira, da se zna ko je Nemanja, a ko Muharem - napisao je Hemon.

Status Aleksandra Hemona. Printscreen

- Nemanja i nekako, barem je ime promijenio, pare dobio, ali ne mogu da pojmim Bazduljevu intelektualno-moralnu putanju. Jedina teorija: prestravljen vlastitim suštinskim mediokritetstvom spreman je na sve samo da bude cijenjen kao intelektualac. Putevima sujete do moralnog kraha - istakao je Hemon.

Direktor Memorijalnog centra Potočari Emir Suljagić je na svoj način komentirao ovaj događaj.

Status Emira Suljagića. Printscreen

- Muharem je Srbin, čovjek. Kao Mustafa Mulalić, Ismet Popovac. Nije ovo uopšte bez presedana. Znamo i kako završi. U trajnoj bruci i sramoti - napisao je Suljagić na Twitteru.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.