NISU ZABORAVLJENI

"Merhamet" obradovao djecu u Zvorniku i Bratuncu školskim priborom i paketićima

Posjetili su i džemat Dobrak gdje je mališanima podijelila 50 školskih ruksaka sa školskim priborom i slatkišima

A. K.

9.5.2021

Podijeljeni pokloni namlađima - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

Predsjednik HO "Merhamet" MDD Kenan Vrbanjac i direktorica Regionalnog odbora "Merhameta" Tuzla Mensura Husanović, uoči 27. noći mubarek mjeseca ramazana, posjetili su bošnjačke porodice u Grbavcima kod Zvornika i džemat Dobrak, koji je udaljen pedesetak kilometara od Bratunca.

U Grbavcima, "Merhamet" je obradovao 50 mališana kojima je uručio dječije paketiće i školski pribor. Imam džemata Ibrahim ef. Karabegović zahvalio se „Merhametu“ na posjeti i podjeli paketića za najmlađe mještane ovog mjesta, nadomak Zvornika, saopćeno je iz ove organizacije.

- Ovaj posjeta „Merhameta“ nam mnogo znači, jer znamo da postoje ljudi i organizacija koji misle na nas. Hvala vam što ste danas posebno obradovali naše najmlađe - kazao je Ibrahim ef. Karabegović.

Delegacija "Merhameta" posjetila je i džemat Dobrak gdje je mališanima podijelila 50 školskih ruksaka sa školskim priborom i slatkišima, dok je deset socijalno ugroženih porodica od "Merhameta" dobilo prehrambene pakete i pakete sa sredstvima za higijenu.

Imam džamije Dževad ef. Orić zahvalio se na posjeti i poklonima kojima je ova organizacija obradovala djecu i socijalno ugrožene porodice u džematu Dobrak. Kazao je njih niko ne posjećuje, pa im "Merhametov" gest uoči 27. noći mjeseca ramazana utoliko više znači.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.