PRVA MEĐUNARODNA UTRKA

Učestvovalo više od 200 takmičara, Duraković i Grujičić uručili nagrade

Prvi kroz cilj prošao je Uroš Gutić, takmičar iz Nevesinja, drugi Emir Hastor iz Goražda, a treći Alija Imamović iz Sarajeva

S. Smajlović

9.5.2021

U Srebrenici održana prva međunarodna utrka na 10 kilometara - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2

U organizaciji Udruženja „Dečki u plavom“ iz Sarajeva, danas je u Srebrenici održana prva međunarodna utrka na 10 kilometara, na kojoj je učestvovalo više od 200 takmičara iz BiH, Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Italije, Njemačke i Engleske.

Trčalo se od Tržnog centra „Zvorničanka“ u centru grada do Potočara i nazad. Prvi kroz cilj prošao je Uroš Gutić, takmičar iz Nevesinja, drugi Emir Hastor iz Goražda, a treći Alija Imamović iz Sarajeva. Od takmičarskih prvo mjesto zauzela je Adela Čomor iz Sarajeva. Osim madalja, koje su dobili svi učesnici, pobjednicima su uručeni pehari i zahvalnice.

Dobar rezultat ostvario je i Mirsad Siručić, jedini srebrenički maratonac, koji je do sada učestvovao na više domaćih i međunarodnih trka. Kaže da je ovo za njega posebna trka, jer je održana u njegovom rodnom gradu u prisustvu velikog broja takmičara.

Nagrade su uručili predsjednik Skupštine općine Srebrenica Ćamil Duraković i načelnik Mladen Grujičić, koji se za zahvali svim učesnicima utrke, kazavši da je ovom manifestacijom, u svijet poslana još jedna lijepa slika iz Srebrenice te da će ova trka biti tradicionalna.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.