NOVA FUNCKIJA

Muharem Bazdulj predložen za Upravni odbor Radio-televizije Srbije

Kako je navedeno, Muharem Bazdulj, novinar, književnik i književni prevodilac, koga je UNS predložio za člana UO RTS-a, "jedan je od rijetkih koji savršeno dobro poznaje našu kulturnu scenu"

Muharem Bazdulj. Arhiv

A. J.

10.5.2021

Udruženje novinara Srbije (UNS) je za članove Upravnog odbora Radio-televizije Srbije (RTS) i Radio-televizije Vojvodine (RTV) predložilo novinare Muharema Bazdulja i Valentina Mika.

Kako je navedeno, Muharem Bazdulj, novinar, književnik i književni prevodilac, koga je UNS predložio za člana UO RTS-a, "jedan je od rijetkih koji savršeno dobro poznaje našu kulturnu scenu".

Valentina Mika UNS je predložilo za člana UO RTV-a uz obrazloženje da je on "izuzetan poznavalac medijske scene manjinskih zajednica", da je novinar od svoje 19. godine, a zatim i urednik u višejezičnim i manjinskim medijima, istraživač i hroničar prilika u tim glasilima, saopćio je UNS, prenijele su agencije.

Saopćenje Udruženja novinara Srbije upućeno je istog dana kada je ova organizacija saopćila da je preneražena "kampanjom punom uvreda i mržnje" koja je na društvenim mrežama u Bosni i Hercegovini pokrenuta "protiv istaknutog novinara, književnika" i člana rukovodstva UNS-a Muharema Bazdulja.


Bazdulj pjeva uz negatora genocida Petera Handkea i Emira Kusturicu. Screenshot

Podsjećamo da je snimak negatora genocida u Srebrenici Petera Handkea dok u društvu kontraverznog reditelja Emira Kusturice i travničkog pisca iz Beograda Muharema Bazdulja pjeva hit Halida Bešlića  "Romaniju" Halida Bešlića, izazvao je brojne reakcije na društvenim mrežama.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.