SAOPĆENJE

Muhić: Želimo Arapoviću uspješan rad, ali će SBB zaustaviti akumuliranje funkcija

SBB podsjeća javnost da je gospodin Arapović u Federalni parlament ušao sa kompenzacijske liste, a ne direktnim mandatom i brojem dobivenih ličnih glasova, rekao je Muhić

SBB podsjeća Arapovića na izjavu koju je 8. februara 2020. godine dao za N1. SBB

A. J.

10.5.2021

Povodom upita više medija o tome da li je Adis Arapović istupio iz SBB-a, oglasio se portparol SBB-a Seđad Muhić.

- Mi smo iz medija saznali za postupak gospodina Arapovića i to nas nije iznenadilo. U posljednje vrijeme, naročito nakon lokalnih izbora, dio kantonalnog rukovodstva u Sarajevu, Tuzli ili Bihaću je isticao potrebu hitne deakumulacije političkih i drugih funkcija i iskazao otvoreno nezadovoljstvo članstva zato što je supruga gospodina Arapovića izabrana u čak tri nadzorna odbora (ona je član Nadzornog odbora Razvojne banke FBiH, Nadzornog odbora Finansijsko-informatičke agencije FBiH i Nadzornog odbora Fabrike duhana Mostar u stečaju).

SBB podsjeća javnost da je gospodin Arapović u Federalni parlament ušao sa kompenzacijske liste, a ne direktnim mandatom i brojem dobivenih ličnih glasova i to odlaskom gospodina Muniba Jusufovića prošle godine u Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Gospodinu Arapoviću SBB želi uspješan nastavak političkog djelovanja i podsjeća ga na izjavu koju je 8. februara 2020. godine dao za N1.

Neovisno od ovakvih personalnih odluka, SBB će u pripremi predstojećih izbora izvršiti korekciju svoje kadrovske politike na način da niko ne može obavljati više od jedne funkcije - kazao je Muhić, saopćeno je iz SBB-a.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.