DOBRE VIJESTI

Policijska akademija FMUP-a postala dio mreže policijskih akademija SAD

Direktor Policijske akademije FMUP-a Damir Vejo rekao je da je Policijska akademija FMUP-a kontinuirano i ustrajno izvršavala sve aktivnosti

Uručivanje certifikata. Fena

Fena

10.5.2021

Policijska akademija Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova (FMUP) danas je zvanično dobila certfikat o priključenju Međunarodnom udruženju direktora za standarde i obuke u oblasti provedbe zakona Sjedinjenih Američkih Država (IADLEST).

Certifikat je zvanično uručio direktor Međunarodnog programa pomoći u provođenju obuka za kriminalne istrage (ICITAP) Scott Hatifield, a nakon što je Policijska akademija FMUP-a uspješno realizirala kompletan proces priključenja.

Federalni ministar unutrašnjih poslova Aljoša Čampara, u povodu dodjele certifikata, rekao je da će FMUP u budućnosti kontinuirano razvijati i unapređivati sistem školovanja i stručnog usavršavanja policijskih službenika i kandidata za službu u policiji.

- Policijska akademija FMUP-a, zahvaljući svom kvalitetnom radu, postala je dijelom svjetskih praksi. To ujedno predstavlja odgovornost i obavezu koju ćemo, kao FMUP, zasigurno opravdati - kazao je Čampara.

Direktor Policijske akademije FMUP-a Damir Vejo rekao je da je Policijska akademija FMUP-a kontinuirano i ustrajno izvršavala sve aktivnosti koje su očekivane u toku samog procesa akreditacije.

- Dodijeljeni certifikat predstavlja veliko priznanje, a i dokaz da FMUP ispunjava međunarodne standarde u provođenju obuka. Izuzetna nam je čast što je potvrđen kvalitet usluga, status i način rada Policijske akademija FMUP-a - rekao je Vejo.

Ovaj izuzetno značajan čin priključenja mreži policijskih akademija SAD-a od neprikosnovene je važnosti za Policijsku akademiju FMUP-a, koja ima čast da kao jedna od tri akademije izvan SAD-a postane dijelom svjetski priznatog udruženja te kao takav, predstavlja jedan od značajnijih datuma u historiji ove akademije, saopćeno je iz FMUP-a.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.