SLUČAJ MEMIĆ

Sutra počinje suđenje: Alisa Mutap tužila Muriza Memića za klevetu, traži 3.000 KM

Tokom istrage se pravdala amnezijom te je kao jedini očevidac događaja sakrila istinu o Dženanovoj smrti

Piše: Ad. A.

10.5.2021

Muriz Memić i Alisa Mutap. Avaz

U Općinskom sudu u Sarajevu sutra će se u 12 sati održati pripremno ročište po tužbi Alise Mutap koja je tužila Muriza Memića, oca ubijenog mladića Dženana za klevetu.

Inače, Mutap je u tužbi kao odštetni zahtjev navela da na ime nematerijalne štete potražuje 3.000 KM. Naime, ona smatra da ju je Memić u svojim medijskim istupima oklevetao.

Mutap je bila sa Dženanom 8. februara 2016. godine kada je on teško povrijeđen. Tokom istrage se pravdala amnezijom te je kao jedini očevidac događaja sakrila istinu o Dženanovoj smrti.

Kroz cjeli postipak branila se amnezijom. U međuvremenu je ovu istragu preuzelo Tužilaštvo BiH koje je otkrilo da je organizirana kriminalna grupa koju su sačinjavali policajci te određene osobe iz sarajevskog tužilaštva sistemski zataškavala mladićevo ubistvo. Do sada su uhapšene tri osobe, mešu kojima je Alisin otac Zijad Mutap, te policajci Hasan Dupovac i Josip Barić. Oni su svi u pritvoru, a prema navodima s ročišta za određivanje pritvora Državno tužilaštvo na ovome neće stati te je najavljeno proširenje istrage na još osumnjičenih.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.