LIČNOST DANA

Alen Hadžić: Američki san

Novi član olimpijskog tima SAD na predstojećoj Olimpijadi u Japanu

Al. B.

Alen Hadžić

Foto: Agencije


Alen Hadžić pobjednik je Kupa Sjeverne Amerike u mačevanju i novi je član olimpijskog tima SAD na predstojećim Olimpijskim igrama u Japanu. Goraždanin rođen u Njujorku tako je postigao najveći uspjeh u svojoj sportskoj karijeri.

Predstavljati državu na najveličanstvenoj sportskoj manifestaciji u svijetu san je svakog američkog sportiste, a kada ovakav uspjeh u državi s oko 330 miliona stanovnika postigne mladić bosanskih korijena, onda je on višestruko veći i važniji.

Ogroman trud bio je potreban Alenu da bi zakoračio na pobjedničko postolje, jer ne radi se o sportisti koji je treninzima i pripremama podredio cijeli svoj život. Hadžić je uporedo diplomirao biznis i finansijsku ekonomiju na Univerzitetu „Columbia“ u Njujorku i danas vodi kompaniju koja predstavlja sponu između pacijenata i naučno-istraživačkih institucija, njihovih istraživanja i novih lijekova.

Bez obzira na to što je rođeni Njujorčanin, nije zaboravio svoje korijene i Goražde, rodni grad njegovih roditelja. U SAD je naučio i bosanski jezik, a u Goražde dolazi svake godine

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na