RAMAZANSKE PRIČE

U Stocu organiziran zajednički iftar za imame i svećenike: Primjer suživota i poštovanja

Muftijstvo mostarsko i Eparhija zahumsko-hercegovačka i primorska i dalje će nastaviti podržavati međusobnu poštovanje i pažnju među vjernicima, kaže ef. Bilalić

Piše: P. Mucović

11.5.2021

Iftar organizirali ef. Šabanović i Tikveša. AVAZ

U Stocu je organiziran zajednički iftar za imame i svećenike iz Istočne Hercegovine.

Iftar su organizirali glavni imam Mersed ef. Šabanović i predsjednik MIZ Stolac Orhan Tikveša. Osim domaćina, iftaru su prisustvovali Nebojša Kolović, paroh bilećki, Ratko Zubac, paroh dabarski i stolački, Mladen Čalija, paroh nevesinjski, Sadet ef. Bilalić, glavni imam MIZ Gacko i Bileća, hfz. Sadik ef. Fazlagić, glavni imam MIZ Trebinje, i Fadil Kusturica, predsjednik MIZ Bileća.



Iskreni susreti

Zahvalivši ef. Šabanoviću na gostoprimstvu, paroh stolački Zubac je istakao da mu je veoma drago što je pozvan na ovakav jedan iftar.

- Bilo nam je vrlo prijatno u Stocu kod imama Šabanovića. Drago nam je što se nastavlja saradnja i suživot u ovom gradu, ali i saradnja uopće između Islamske zajednice i SPC u Hercegovini - izjavio je Zubac.

Prema riječima glavnog imama MIZ Gacko Sadeta ef. Bilalića, ovi susreti su iskreni, ljudski i prijateljski.


Lijep ambijent

- Usljed pandemije virusa COVID-19, prošlog ramazana nisu održavani zajednički iftari, ovim okupljanjem u Stocu nastavljena je tradicija vjerskog suživota na području Hercegovine. Muftijstvo mostarsko i Eparhija zahumsko-hercegovačka i primorska i dalje će nastaviti podržavati međusobnu pažnju, poštovanje i suživot među svojim vjernicima i vjerskim službenicima. Veliko hvala domaćinima ef. Šabanoviću i predsjedniku Orhanu na dočeku i prelijepom ambijentu pored rijeke Bregave gdje se iftarilo - naglasio je ef. Bilalić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.