VAŽNE PORUKE

Ekskluzivni intervju reisa Kavazovića u bajramskom dvobroju "Dnevnog avaza"

Posebno se osvrnuo na borbu države i društva s pandemijom koronavirusa, poručivši jasno da je nedopustivo to što se kasni s nabavkom vakcina

Reis Kavazović: Poruka retrogradnim snagama. Arhiv

Piše: Fahir Karalić

11.5.2021

Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović dao je ekskluzivni bajramski intervju za „Dnevni avaz“. Kavazović je, osim o Bajramu, govorio i o aktuelnim temama u našoj zemlji, poput dizanja nacionalnih tenzija u proteklom periodu, pričama o kojekakvim „non-paperima“, prekrajanju granica, sukobima...

-Bez obzira na sva iskušenja, vjernici uvijek imaju razloga za radost u ovim blagoslovljenim danima Božije milosti i oprosta, kao što je i obaveza vjernika biti optimistima. Kur'an nam poručuje da nadu u Božiju milost i proviđenje gubi samo narod koji sebe vodi u zabludu - kazao je reis Kavazović.

Posebno se osvrnuo na borbu države i društva s pandemijom koronavirusa, poručivši jasno da je nedopustivo to što se kasni s nabavkom vakcina.

Kada je u pitanju aktueliziranje priče o novim crtanjima granica na Balkanu, pa i novom ratu, Kavazović ističe da tim retrogradnim snagama stalno i iznova treba slati poruku da za njih nema mjesta u budućnosti evropskih prostora.

Integralni intervju s reisom Kavazovićem čitajte u bajramskom dvobroju (12. i 13. maj) "Dnevnog avaza" .

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.