SARAJEVO

Turski ambasador Girgin posjetio reisa Kavazovića

Dvojica sagovornika su se dotakla i nemilih događaja u Jerusalemu, izrazivši ogorčenje i osudu izraelskog nasilja nad vjernicima i džamijom El-Aksa

A. Ka. / Fena

S današnje posjete

Foto: Fena


Reisu-l-ulema Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović primio je danas u svom kabinetu turskog ambasadora u BiH Sadika Babura (Babüra) Girgina.

Reisu-l-ulema je ovom prilikom zahvalio turskom ambasadoru na podršci i pomoći koju je njegova zemlja do sada pružila Islamskoj zajednici, naročito kada su u pitanju veliki građevinski projekti, poput ponovne izgradnje Arnaudije džamije u Banjoj Luci i Sinan-pašine džamije u Čajniču, čija je realizacija u toku.

Ambasador Girgin je rekao da će Turska nastaviti pružati pomoć Islamskoj zajednici u Bosni i Hercegovini i da se nada da će njegov mandat ovdje proteći u velikom radu i trudu na tom planu.

Dvojica sagovornika su se dotakla i nemilih događaja u Jerusalemu, izrazivši ogorčenje i osudu izraelskog nasilja nad vjernicima i džamijom El-Aksa, ali i nadu da će palestinski narod na koncu ostvariti svoja prava, javlja MINA.

NA VRH

Podijeli članak na