PRIMOPREDAJA

Kenan Dautović preuzeo funkciju načelnika Travnika: Osnažit ćemo mjesne zajednice

Prvi potez koji ću povući u ponedjeljak bit će formiranje udarne grupe za informacijske tehnologije, to je nešto gdje trebamo napraviti iskorak, rekao je Dautović

Hadžiemrić predao Dautoviću ključeve ureda i Općine. D. Pucar

Piše: D. Pucar

12.5.2021

Nakon pobjede na lokalnim izborima 11. aprila, novi načelnik Općine Travnik Kenan Dautović danas je preuzeo dužnost.

Ključeve ureda i Općine predao mu je dosadašnji načelnik Admir Hadžiemrić, koji je kazao i kako novom načelniku ostavlja općinu sa više od četiri miliona KM na računu.

Dautović je javnosti još jednom prezentirao svoje ciljeve i prve korake koje će povući u ponedjeljak.


Više projekata

- Prvi potez koji ću povući u ponedjeljak bit će formiranje udarne grupe za informacijske tehnologije, to je nešto gdje trebamo napraviti iskorak. Također, veći značaj dat ćemo uredu za pisanje projekata, gdje ćemo okupiti sve kapacitete, u smislu mladih ljudi, da možemo aplicirati za što je moguće više projekata. Onda, napravit ćemo dinamički plan legalizacije na platou Babanovca, što će nam donijeti prihod, a u isto vrijeme već smo izdali zadatak da se prave dorade regulacijskih planova za poslovne zone, kako bi što prije mogli dobiti BFC certifikat - rekao je Dautović.


Veliki potencijal je, navodi u mjesnim zajednicama, te će se raditi na njihovom osnaživanju u organizacijskom smislu, a obećao je i snažniju strategijsku komunikaciju.


- Ja se radujem češćim i intenzivnijim susretima sa vama (novinarima op.a.), jer građani imaju pravo znati što se događa, pa bilo to lijepo ili manje lijepo, a ne da nam mahala kreira javno mnijenje - rekao je.


Općina će, iako to nije u njenoj nadležnosti, poduzeti sve na lobiranju da projekt srednjoškolskog centra što prije krene.


- Ja znam biti vrlo naporan u insistiranju na realizaciji i to je projekat koji će vidjeti svoj početak uskoro - kazao je novi načelnik.

Dane dijaspore moramo osnažiti

Dodao je kako će jedna od okosnica razvoja biti turizam.


- Postojat će događaji koji će ljude dovesti u Travnik. Recimo, konzulska vremena, događaj za koji sam ja već dao zadatak da se pripremi. Prijepodne on bi bio kulturno-povijesni segment, a poslijepodne bi bio Travnik bussines forum. Pozvat ćemo i ambasadore BiH u svijetu, a Dane dijaspore moramo osnažiti, sada sam siguran u to. Pratit ćemo i najbolja iskustva općina u BiH koje žive i rade u sličnim okolnostima, da ih implementiramo i kod nas - rekao je Dautović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.