RADOST NAJVEĆEG BLAGDANA

U Fojnici se bajram-namaz klanjao i ispred džamija, u haremima i na ulici

Centralna svečanost klanjanja bajram-namaza je održana u Čaršijskoj džamiji u Fojnic

H. Ču.

13.5.2021

Bajram-namaz u Čaršijskoj džamiji u Fojnici - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3

Muslimani širom svjeta danas proslavljaju najradosniji muslimanski blagdan, Ramazanski bajram, tako je je bilo i na području Medžlisa Islamske zajednice u Fojnici, bajram-namaz je klanjan u svim džamijama Medžlisa. Od ranih jutarnji sati rijeke vjernika su se kretale od svojih kuća do džamija i mesdžida u Fojnici. Veliki broj vjernika je pored toga što se klanjalo u džamijama, klanjali su i ispred džamija, u haremima i na ulici.

Centralna svečanost klanjanja bajram-namaza je održana u Čaršijskoj džamiji u Fojnici, a bajram-namaz je predvodio i bajramsku hutbu govorio Edin ef. Rojo, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Fojnica. Drugog dana ramazanskog bajrama je Dan šehida, gdje će biti proučena šehidska dova a nakon toga će vjernici obići harem i mezarja.

Vjernici su čestitali jedni drugima, i uputili se kućama kako bi radost Bajrama podjelili sa svojim najbližim i komšijama. Dio njih je svratio u galeriju „Central“ u Fojnici gdje vlasnik Mensur Tulumović, tradicionalno svakog Bajrama počasti sve prisutne kafom i osvježavajućim pićima.Tako je bilo i u novootvorenom restoranu Lječilišta Reumal „Kamin Stara banja“Fojnica gdje su svi prisutni posjetitelji počašćeni kafom i kolačima još neki od ugostiteljski objekata Fojnice prisutne su častili kafom i osvježavajućim pićima.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.