STANJE NA PUTEVIMA

Vozači, oprez: Učestali odroni, savjetuje se opreznija vožnja

Povodom Ramazanskog bajrama, večeras do ponoći na području FBiH zabranjen je prevoz eksplozivnih materija

Učestali odroni. Arhiv

A. Ka.

14.5.2021

Na putevima u BiH saobraća se po mjestimično vlažnom kolovozu, a vozači se upozoravaju na učestale odrone.

- Savjetujemo oprezniju vožnju – saopćeno je iz BIHAMK-a.

Zbog radova u tunelu Čaklovići na dionici Tuzla - Kalesija (Simin Han - Caparde) saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

U toku su radovi u tunelu Crnaja na dionici Konjic - Jablanica, gdje se tokom dana saobraća naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23 - 04:30 sati) saobraćaj kroz tunel obustavlja.

Radovi u tunelu Jasen na magistralnom putu Prozor - Jablanica su u završnoj fazi, tako da kroz tunel saobraćaju sve kategorije vozila, naizmjenično, jednom trakom (postavljeni semafori).


Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo puteve: Doboj - Rudanka, Tarčin - Konjic (Donja Raštelica), Kaonik-Busovača (na ulazu u Busovaču), Stolac - Hutovo (mjesto Cerovica), Posušje - Tomislavgrad (naselje Čitluk) i Banovići - Ribnica (na izlazu iz Banovića).

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Na graničnim prelazima trenutno nema dužih zadržavanja.

Povodom Ramazanskog bajrama, večeras do ponoći na području FBiH zabranjen je prevoz eksplozivnih materija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.