POMOĆ RODITELJIMA

Općina Centar će za 540 prvačića obezbijediti udžbenike, školski pribor i ruksake

Najveći broj prvačića iz Centra , njih 77, je upisano u OŠ "Musa Ćazim Ćatić"

A. K.

Općina Centar: Prvačići će dobiti ruksake, udžbenike i školski pribor

Foto: Općina Centar


Nakon prvog upisnog roka u aprilu, za predstojeću školsku 2021/2022. godinu, u prve razrede osnovnih škola na području općine Centar upisano je 540 prvačića i to 284 dječaka i 256 djevojčica.

Iz Općine Centar podsjećaju da je osnovno obrazovanje je obavezno za svu djecu do navršene 15. godine života odnosno do završetka osnovne škole. Školskim obveznikom smatra se dijete koje je do 1. marta tekuće godine navršilo pet i po godina života.

Najveći broj prvačića iz Centra - njih 77 će u školskoj 2021/2022. godini pohađati školu "Musa Ćazim Ćatić". U školu "Isak Samokovlija" upisano je 66 mališana, a u školu "Nafija Sarajlić" njih 61. U školu "Safvet-beg Bašagić" upisano je 60 prvačića, a 59 prvačića upisano je u školu "Alija Nametak", saopćeno je iz Općine Centar.

Osnovnu školu "Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak" pohađat će 50 prvačića, dok je po 45 prvačića upisano u Katolički školski centar i školu "Hasan Kikić". U školu "Silvije Strahimir Kranjčević" upisano je 33, u školu "Vladislav Skarić" 27, a u školu "Hasan Kaimija" 14 prvačića. U Centar za slušnu i govornu rehabilitaciju upisana su 3 mališana.

- Općina Centar će i ove školske godine obezbijediti besplatne udžbenike, školski pribor i ruksake za sve prvačiće koji su upisani u osnovne škole na njenom području, a za tu namjenu je u ovogodišnjem budžetu planirano 100.000 maraka - saopćili su.

NA VRH

Podijeli članak na