NOVA ODLUKA SUDA

Mamiću odbijena žalba: Ako se do kraja dana ne javi u Remetinec ide potjernica

Nakon otpravka odluke vijeća sudija izvršenja će molbu Zdravka Mamića za ustupanje izvršenja kazne zatvora u BiH dostaviti Ministarstvu pravosuđa i uprave kao nadležnom tijelu za odlučivanje

Ad. A. I Index.hr

Mamić: Došao u BiH čije državljanstvo ima

Foto: Arhiva


Županijski sud u Osjeku je kao neosnovanu odbio žalbu pravosnažno osuđenog bivšeg čelnika Dinama Zdravka Mamića, podnesenu na rješenje o upućivanju na izdržavanje zatvorske kazne, izvijestio je sud, piše Index.hr.

Sudsko vijeće je utvrdilo da je sudija izvršenja pravilno donio i obrazložio svoje rješenje i da je isto doneseno u skladu sa zakonskim odredbama i u roku od osam dana od primitka prijepisa presude.

U skladu sa zakonom

Time je rješenje sudije izvršenja o upućivanju Zdravka Mamića u centar za dijagnostiku zatvora u Zagrebu postalo pravosnažno, a osuđenik Mamić je obvezan da se do kraja dana 14. maja 2021. javi u navedeni centar radi izdržavanja kazne zatvora po pravomoćnoj presudi osječkog Županijskog suda, kaže sud. Oko molbe Zdravka Mamića za izvršenje kazne u Bosni i Hercegovini vijeće je zauzelo stav da ona nema suspenzivan karakter te da ne sprječava sudiju izvršenja da postupa u skladu s odredbama Zakona o izvršavanju kazne zatvora.

Nakon otpravka odluke vijeća sudija izvršenja će molbu Zdravka Mamića za ustupanje izvršenja kazne zatvora u BiH dostaviti Ministarstvu pravosuđa i uprave kao nadležnom tijelu za odlučivanje, navode na osječkom Županijskom sudu.

Vrhovni sud je u martu 2021. potvrdio nepravomoćnu presudu osječkog suda iz 2018. godine, kojom je Zdravko Mamić nepravomoćno osuđen na šest i pol godina zatvora, zbog izvlačenja oko 116 miliona kuna iz Dinama, a neposredno uoči izricanja nepravomoćne presude pobjegao je u Bosnu i Hercegovinu, čije državljanstvo ima.

Smanjene kazne

Njegovom bratu Zoranu Mamiću Vrhovni sud smanjio je kaznu zatvora s četiri godine i 11 mjeseci na četiri godine i osam mjeseci, a bivšem porezniku Milanu Pernaru s četiri godine i dva mjeseca na tri godine i dva mjeseca. Bivšem direktoru Dinama Damiru Vrbanoviću tada je potvrđena prvostupanjska presuda, kojom je osuđen na tri godine zatvora.

S obzirom na to da se nije javio na izdržavanje zatvorske kazne policija je, temeljem naloga zagrebačkog Županijskog suda, u srijedu raspisala potjernicu protiv Zorana Mamića koji se, kao i brat Zdravko, nalazi u bijegu u BiH i traži da kaznu odsluži u toj državi.

Više o temi Zdravko Mamić

BIVŠI FUNKCIONER DINAMA
Emotivna bajramska čestitka Zdravka Mamića
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na