STRAVIČNO

Bišćanka Sutka Elbaravi iz pojasa Gaze za "Avaz": Muževa bratična pobjegla je kod mene, srušili su joj sve

Prije 15 minuta su jednu veliku zgradu srušili. U njoj ima 60 stanova. Zamislite koliko je to stanovnika

Dim iznad zgrada u Gazi nakon zračnih napada Izraela. AFP

Piše: N. Aj.

15.5.2021

Bosanka Sutka Elbaravi (Elbarawi), koja već tridesetak godina živi u gradu Beit Lahia u Palestini, tačnije pojasu Gazejavila se za portal "Avaza" i opisala trenutnu situaciju prouzrokovanu stalnim sukobima i napadima Izraela.

Ona je prije nekoliko dana dala ispovijest za naš portal kada je izjavila: "Ja sam već više ratova preživjela, ali ovaj je najgrozniji".

Uprkos haotičnom stanju, odlučila je da prenese trenutnu, stravičnu atmosferu koja vlada tamo, kako bi svijet znao šta se dešava.

- Hvala Bogu, dobro smo mi. Puca se, nije baš puno. Ali prije 15 minuta su jednu veliku zgradu srušili. U njoj ima 60 stanova. Zamislite koliko je to stanovnika, u samo jednoj zgradi - kazala je Bišćanka Elbaravi.

Ostaci jedne od zgrada koju su Izraelci srušili. AFP

U pozadini se čuje galama djece.

Kod mene je malo gužva, kao što čujete. Od muževog brata kćerka je pobjegla kod mene. Kuću su joj srušili, pucali su na nju. Pobjegli su, hvala bogu svi su ostali živi. Ali su im sve uništili. Primila sam ih kod sebe - istaknula je Elbaravi dodavši da je u pitanju ona zgrada koju su nedavno srušili.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.