AMERIČKI VOJNICI U BIH

NATO: Rad i obuka s našim saveznicima povećava našu sposobnost zajedničkog rada

Planirano je da vježba "Brzi odgovor 21" bude održana od 17. maja do 2. juna na poligonima Manjača i Glamoč, kao i kasarni Dubrave

N. Aj.

Američki vojnici na sarajevskom aerodromu

Foto: Twitter


Na oficijalnom Twitter profilu NATO-a u Bosni i Hercegovini objavljene su fotografije američkih vojnika nakon što su jučer sletjeli na Međunarodni aerodrom Sarajevo uz poruku:

- Sjajno je vidjeti američke trupe kako stižu na vježbu s Ministarstvom odbrane Bosne i Hercegovine. Rad i obuka sa našim saveznicima povećava našu sposobnost zajedničkog rada kako bismo odgovorili na sigurnosne izazove i pomogli da građani BiH budu sigurni.

  • Objava na Twitteru NATO-a u BiH

    Objava na Twitteru NATO-a u BiH

    Foto: Printscreen


Na sarajevskom aerodromu američke vojnike, koji su stigli povodom vježbe "Brzi odgovor 21", dočekali su američki ambasador u BiH Erik Nelson (Eric), zajedno s delegacijama Ministarstva odbrane BiH i Oružanim snagama BiH. Planirano je da vježba bude održana od 17. maja do 2. juna na poligonima Manjača i Glamoč, kao i kasarni Dubrave, a u njoj će učestvovati oko 500 pripadnika Oružanih snaga Bosne i Hercegovine i 700 američkih vojnika.

Vježbom će rukovoditi zapovjedništvo američke vojske za Evropu i Afriku (USUCOM).

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na