LIDER PDP-A

Borenović pitao Dodika: Ko je doveo američke vojnike u BiH

Istaknuto je da on strah od gubitka vlasti pokušava da prebaci na narod,

N. Aj.
  • Branislav Borenović i Milorad Dodik

    Branislav Borenović i Milorad Dodik

    Foto: Avaz


Stranka Partija demokratskog progresa (PDP), na čijem je čelu Branislav Borenović, poslala je saopćenje za javnost koje se tiče vojne vježbe "Brzi odogovor 21" i Milorada Dodika, koji je, kako se tvrdi, "doveo američke vojnike".

- U pokušaju da skrene pažnju sa činjenice da će ostati upamćen kao jedini Srbin koji je doveo američke, NATO, vojnike nadomak Banje Luke, Milorad Dodik reciklira stare tvrdnje o neprijateljima iz opozicije, iako on RS gura ka sjeveroatlanskoj alijansi, nepovratno vodi u dužničko ropstvo i produbljuje unutrašnje politike sukobe.

Svjestan je Dodik da je njegovo vrijeme na političkoj sceni isteklo, što potvrđuje i podatak da su on i njegov tim ostali bez ideja kako još jednom da prevare građane te vade iz naftalina izlizane parole o izdajnicima iz opozicije i saradnji sa sarajevskim političarima, s kojima je SNSD u čvrstoj koaliciji na nivou BiH, ali i još očiglednije, u Srebrenici, zbog čega je Dodik najmanje pozvan da govori o zaštiti interesa Republike Srpske - navodi se u saopćenju.

Dodaje se da su Dodikove sramne tvrdnje, "da bi pobjeda opozicije sahranila RS, pokazuju strah od gubitka vlasti, koju je podredio sebi i svojim kumovsko-tajkunskim vezama, zbog čega je on jedini grobar interesa svog naroda".

- Poput nokautiranog boksera, pokušava da se zadrži u političkom ringu lažima, znajući da će ga narod na izborima poslati u političku penziju. Svjestan je odlazeći Dodik da otkucava i vrijeme do momenta njegovog i procesuiranja njegovih ljudi za stotine afera, uništena javna preduzeća, privredu, prodaju resursa RS, arčenje novca građana, sumnjive poslove plaćenje budžetskim sredstvima, brojni tajkunski kriminal i korupciju... i sve one radnje kojima je oslabio RS. Dodik je pretvara u otužnu političku figuru, kojoj ni mala djeca više ne bi povjerovala da on može da učini bilo šta korisno za građane, koje je u jeku pandemije koronavirusa ostavio bez vakcina, a prethodno sa svojim kumovima i pulenima sahranio zdravstveni sistem - piše u saopćenju.

Istaknuto je da on strah od gubitka vlasti pokušava da prebaci na narod, koji mu je u dva najveća grada u RS već rekao "doviđenja".

- Politički lažov poput Dodika, sa izlizanim parolama, nije zaslužio ništa više od poruke da on i njegove izjave pripadaju prošlosti i da broji zadnje sate na političkoj sceni i da više neće moći da odlučuje ni o pitanjima u svojoj mjesnoj zajednici.

Od njega će ostati samo ružno sjećanje na čovjeka koji je izigrao povjerenje građana RS, koji su preskupo platili neumjereno zaduživanje i izvlačenje javnog novca u tajkunske džepove - zaključuje se u saopćenju.

NA VRH

Podijeli članak na