REAKCIJE

Turković o objavi Netanjahua: BiH podržava rješenje koje uključuje dvije države

Država Bosna i Hercegovina podržava samo mir i napore za postizanje pravednog rješenja za Palestinu i Izrael, navela je Turković

Turković: Pozivamo i podržavamo hitni prekid napada u kojima stradaju nevini. Arhiv

A. J. / Anadolija

16.5.2021

Povodom objave izraelskog premijera Benjamina Netanjahua na društvenim mrežama u kojoj je postavio zastave zemalja koje navodno podržavaju izraelske napade u Gazi, reagovala je Bisera Turković, zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine, prenosi Anadolija.


Naime, Netanjahu je u nizu zastava zemalja koje podržavaju Izrael stavio i zastavu BiH, na šta se ministrica Turković oglasila sopćenjem za javnost:


- Država Bosna i Hercegovina podržava samo mir i napore za postizanje pravednog rješenja za Palestinu i Izrael. Nikakvo nasilje ne vodi trajnom miru i stabilnosti. Naprotiv. Pozivamo i podržavamo hitni prekid napada u kojima stradaju nevini. Bosna i Hercegovina podržava rješenje koje uključuje dvije države smatrajući da se samo pregovorima može doći do rješenja i trajnog mira. Također, podržavamo i međunarodne inicijative koje bi pomogle zaustavljanje posljednjeg vala nasilja.


U izraelskim napadima na Pojas Gaze od 10. maja poginulo je 188 osoba, među kojima 55 djece i 33 žene, objavilo je u nedjelju palestinsko Ministarstvo zdravstva uz Gazi.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.