APELI

Za ugradnju implantata Adnanu Ališanu, koji ne čuje i ne govori, potrebno 39.600 eura

Adnanova majka i nana povremeno rade na dnevnicu čisteći kuće, cijepajući drva te radeći ostale poslove po pozivu kako bi prehranili porodicu i priuštili Adnanu sve neophodno za život

A. J.

17.5.2021

Adnan je rođen gluhonijem. Pomozi.ba

Humanitarna organizacija Pomozi.ba pokrenula je akciju prikupljanja novca za malenog Adnana Ališana koji je rođen gluhonijem, a za ugradnju kohlearnih implantata koji bi mu omogućili da čuje i govori potrebno je 39.600 eura.

Broj 17013 stavljen je u funkciju pomoći ovom divnom dječaku, a pozivom na broj donirate 2 KM (broj je jedinstven za sve operatere unutar BiH), navode iz ove organizacije.

Adnan je rođen gluhonijem. Otac ga je napustio prije njegovog rođenja. Adnanova majka je također gluhonijema. Maleni Adnan živi u zajednici sa majkom, nanom Zekijom i daidžom. Niko od ukućana nije zaposlen.

- Adnanova majka i nana povremeno rade na dnevnicu čisteći kuće, cijepajući drva te radeći ostale poslove po pozivu kako bi prehranili porodicu i priuštili Adnanu sve neophodno za život. Nana Zekija otplaćuje kredit od preminulog supruga i mjesečno mora da izdvoji 555 KM za otplatu navedenog kredita i tako narednih 7 godina.

Postojala je mogućnost zapljene kuće uslijed neplaćanja tog duga, ali se nana Zekija istinski trudi da radom zaradi koliko može da pokrije sve troškove. Od mjesečnih primanja imaju 247 KM za Adnanovu ličnu invalidninu i tuđu njegu, kao i 109 KM na osnovu invalidnine Adnanove majke - navode iz Pomozi.ba.


Malenom Adnanu, pored poziva na broj 17013, pomoći možete novčanim donacijama putem portala www.pomoziba.org, kao i uplatama na standardne račune Udruženja Pomozi.ba.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.