LIDER SDS-A

Šarović: Dodik je ponizio RS, njegove sramotne riječi obišle su region

Šarović je naglasio da je Dodikov nastup u Narodnoj skupštini RS sraman i nedostojan pozicije koju zauzima predsjedavajući Predsjedništva BiH

Fu. M.

Mirko Šarović

Foto: Avaz


Trenutni unutrašnji odnosi unutar strukture SNSD pokazuju da je prošlo vrijeme idiličnih odnosa i pobjedničke atmosfere – istakao je predsjednik Srpske demokratske stranke Mirko Šarović.

- U zadnje dvije godine u SNSD-u su previše resursa dali preletačima, skupo ih košta namjerno i plansko cijepanje partnerskih stranaka u vlasti, u njihovim redovima je mnogo novih gladnih usta a nervozna stranačka vojska traži svoj dio plijena - objasnio je Šarović.

On je kazao da je vrlo neizvjesno u kom pravcu u budućnosti idu odnosi unutar SNSD-a te je istakao da SNSD čeka veoma zanimljivo nekoliko narednih mjeseci u kojima će doći do raspleta trenutne situacije.

- Primjetno je i da vri u njihovoj stranačkoj bazi jer nisu svi dobili što su očekivali i tražili i izvjesno je da su ojačali i neki novi stranački igrači i tajkuni koji žele veću teritoriju za kontrolu a para i javnih rukovodoćih mjesta sa kojih se pljačka sistem je sve manje - kazao je Šarović, prenosi N1.

Šarović je naglasio da je Dodikov nastup u Narodnoj skupštini RS sraman i nedostojan pozicije koju zauzima predsjedavajući Predsjedništva BiH.

- Taj nastup je jedno potpuno poniženje za cijelu Republiku Srpsku jer daje jasnu sliku o prvom čovjeku jedne zemlje. Njegov nedoličan i primitivan govor i sramotne riječi upućene javnosti i poslanicima obišle su cijeli region pa i dalje. Obzirom da je na dosad neviđen, vulgaran način izvrijeđao narod, poslanike SDS i druge opozicione poslanike koji su domaćini u Narodnoj skupštini RS gdje je Dodik samo gost, preispitat ćemo našu poziciju i mogući odgovor, kao i prisustvo na nekoj od sjednica Narodne Skupštine Republike Srpske kada član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske na njoj bude nastupao”, zaključio je Šarović.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na