AVAZ TV

"Slobodan udarac": Fatalna greška Palestinaca koju Bošnjaci ne smiju ponoviti

Rast ideologije islamizma i vjerskog radikalizma upravo bi dao ultimativni argument i zeleno svjetlo neprijateljima koji žele rasparčati BiH i marginalizirati Bošnjake

Piše: Danijal Hadžović

17.5.2021

U desetoj epizodi „Slobodnog udaraca“ analiziramo političku situaciju u kojoj se nalazi Palestine te šta su političke pouke koju bošnjački lideri iz tragedije Palestinaca mogu izvući.

- Stoga, ako Bošnjaci išta na primjeru Palestinaca mogu naučiti, onda je to prije svega da je cijena biranja pogrešnih političkih saveznika izuzetno skupa. Da ne spominejmo tek da bi, ne daj Bože, eventualni rast ideologije islamizma i vjerskog radikalizma, upravo dao ultimativni argument i zeleno svjetlo za akciju njihovim neprijateljima koji žele rasparčati BiH i marginalizirati Bošnjake. S te strane, opasna je i alarmantna glupost koju pojedini bošnjački lideri čine posljednjih godina da, dok s jedne strane Bošnjacima ostavljaju sve manje saveznika i veza na Zapadu, s druge pokazuju gotovo idolopoklonički odnos prema pojedinim liderima i zemljama s istoka. 

Kompletan komentar pogledajte u videu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.