SARAJEVO

Danas sastanak stranaka koje namjeravaju formirati treći politički blok u RS

Riječ je o konceptu koji su prije par sedmica predstavili predsjednik SDP-a Nermin Nikšić i potpredsjednik Vojin Mijatović

Lider SDP-a Nermin Nikšić pozvao sve zaineresirane. Avaz

Piše: E. H.

18.5.2021

U centrali SDP-a u Sarajevu danas će se održati sastanak lidera stranaka sa sjedištem u FBiH s ciljem formiranja trećeg političkog bloka u RS.


Dolazak potvrdile brojne stranke

Naime, riječ je o konceptu koji su prije par sedmica predstavili predsjednik SDP-a Nermin Nikšić i potpredsjednik Vojin Mijatović.

Ranije dolazak na sastanak su potvrdili iz Stranke demokratske akcije (SDA), Naroda i pravde (NiP), Saveza za bolju budućnost (SBB), Naše stranke (NS), Demokratske fronte (DF), Stranke za BiH (SBiH), Narodnog evropskog saveza (NES), Platforme za progres (PZP), Hrvatske stranke (HS), Pokreta demokratske akcije (PDA) i Nezavisnog bloka (NB).


Treći blok

Novi, treći blok trebao bi biti rival na narednim Općim izborima strankama okupljenim oko vladajućeg SNSD-a i drugom bloku koji je okupljen oko trenutne parlamentarne opozicije (SDS, PDP i DNS).

Kako je već najavljeno, stranke bi zajednički bez podjela trebale u narednom periodu raditi na jačanju bh. identiteta u RS-u i tako trajno postaviti bh. građanski blok kao faktor političke odluke u RS-u.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.