BJEŽALI OD POLICAJACA

Tri migranta uhapšena u Banjoj Luci, dva hospitalizirana

Jedan od njih je izvadio nož u namjeri da napadne policajca

Migranti se nalaze u službenim prostorijama PU Banja Luka. Arhiva

Srna

18.5.2021

Od pet migranata, koji su danas u banjalučkom naselju Lazaraevo pokušali da pobjegnu od policije koja je namjeravala da ih legitimiše, trojica su uhapšena, a dvojica su zbrinuta na Univerzitetskom kliničkom centru (UKC) Republike Srpske, saopćeno je iz Policijske uprave Banja Luka.

Banjalučka policija danas je oko 13:00 sati pokušala da legitimiše ove migrante kako bi ih uputila u prihvatni centar, na šta su se oni oglušili, jedan od njih je izvadio nož u namjeri da napadne policajca, nakon čega su počeli da bježe.

- Kada su sustignuti, jedan od migranata je pokušao pobjeći preko ulice gdje ga je udarilo vozilo u pokretu. Dva migranta su zbrinuta na UKC radi pružanja ljekarske pomoći, dok se tri migranta nalaze u službenim prostorijama Policijske uprave Banja Luka. Lica koje se nalaze u službenim prostorijama su alko-testirana i utvrđeno je da su pod uticajem alkohola - naveli su iz policije.

Istaknuto je da je u toku rad na dokumentovanju navedenog predmeta. O svemu je obaviješten dežurni tužilac banjalučkog Okružnog javnog tužilaštva, kao i dežurni inspektor Terenskog centra za strance.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.