PODRŠKA KOLEGAMA

Jasmila Žbanić: Organizirana kriminalna grupa je godinama pljačkala autore

Mi, autori koji doprinosimo promociji i boljitku ove države, zahtijevamo da se Antoniju Beusu i Josipu Merdži ne ukaže povjerenje, istakla je Žbanić

Fu. M.

Jasmila Žbanić

Foto: Avaz


Bh. redateljica Jasmila Žbanić pružila je podršku kolegama koji su se danas obratili javnosti zbog izbora članova Vijeća Regulatorne agencije za komunikacije (RAK).

Njenu reakciju prenosimo u cijelosti:

- Ovim putem želim izraziti podršku filmskim autorima i autoricama koji upravo imaju novinarsku konferenciju u Parlamentu BIH  povodom izbora članova Vijeća Regulatorne agencije za komunikacije BiH:

Organizirana kriminalna grupacija je godinama pljačkala autore, uz pomoć osuđenog(!) kriminalca na čelu Instituta za intelektualno vlasništvo, koji je omogućavao nečasne radnje i nesprovođenje sudskih presuda.

  • Status Jasmile Žbanić

    Status Jasmile Žbanić

    Foto: Facebook


- Ovih dana se sprema odluka kojom ista osoba koja radi na štetu autora, treba biti izabrana za člana Vijeća RAK-a. Time se omogućava nova višemilionska pljačka. Zloupotrebe su dokumentovane kroz sudske presude zbog nezakonitih odluka Instituta! 

Isti čovjek se postavlja na čelo Filmske fondacije, čime on dobija moć da  kontroliše i ucjenjuje filmske autore odlučujući o raspodjeli sredstava za filmske projekte.

Mi, autori koji doprinosimo promociji i boljitku ove države, zahtijevamo da se Antoniju Beusu i Josipu Merdži ne ukaže povjerenje ni za jednu javnu funkciju u ovoj zemlji!

Molim novinare da posvete vrijeme ovom problemu jer ne radi se ovdje samo o filmadžijama nego o zloupotrebi državne i federalne strukture, koja parama autora finansira svoje privatne i stranačke potrebe - navela je Žbanić na Facebooku.

Više o temi Jasmila Žbanić

KOMENTAR DANA
Državo, stidi se
NA VRH

Podijeli članak na