BH. STRUČNJAK

Vakcinisao se imunolog Jasenko Karamehić: Čekao sam u redu na kiši više od dva sata

Vjerujem u djelotvornost imunizacije, to je jedini način da spasimo sebi i svojoj porodici život bez većih tragičnih posljedica, naveo je Karamehić

Jasenko Karamehić. Avaz

Piše: Fu. M.

20.5.2021

Jasenko Karamehić, jedan od najeminentnijih imunologa, farmakologa i stručnjaka u BiH te predsjednik Udruženja imunologa BiH vakcinisao se jutros protiv koronavirusa.

Kako je objavio na svom Facebooku dva sata je morao čekati na vakcinaciju. Karamehić je pozvao i druge građane da se obavezno vakcinišu.

- Informišem svoje prijatelje na Facebooku da sam danas, jutros, u redovnom programu primio u dvorani Zetra prvu dozu vakcine "Pfizer", a drugu dozu ću primiti za 3 nedjelje. Čekao sam u redu više dva sata po kiši i vrlo hladnom vremenu kao i drugi građani grada Sarajeva - kazao je Karamehić.

Karamehić se oglasio na Facebooku. Printscreen

- Vjerujem u djelotvornost imunizacije, to je jedini način da spasimo sebi i svojoj porodici život bez većih  tragičnih posljedica. Da zaustavimo ovu opasnu pandemiju, a druge alternative jednostavno nema jer ovom poslom se bavim više od 40 godina i stojim iza svake riječi koju sam napisao - napisao je Karamehić na Facebooku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.