TUZLA

Ratni vojni invalidi, demobilisani borci i Zlatni ljiljani renovirali kuću svom saborcu

Dobar je to vid solidarnosti, za svaku je pohvalu, istakao Imamović

Đulović se zahvalčio saborcima. Avaz

Fu. M.

20.5.2021

U tuzlanskom naselju „Kužići“ danas su svečano uručeni ključevi renovirane kuće ratnom vojnom invalidu Mirsadu Đuloviću.

Kuću su mu u potpunosti renovirale organizacije demobilisanih boraca, ratnih vojnih invalida i Zlatnih ljiljana Tuzle iz svojih vlastitih sredstava koje na mjesečnom nivou dobiju kao pomoć za rad od Gradske uprave Grada Tuzle.

- Svjedočili smo solidarnosti ratnih drugova i saboraca svom drugu i vjerujem da će mu od danas život biti bar malo ljepši. Dobar je to vid solidarnosti, za svaku je pohvalu i to je za mene danas uz uručenje ključeva lijepa vijest - kazao je kratko gradonačelnik Imamović.

Pomoć saborcu. Avaz

Predsjednik Skupštine Organizacije ratnih vojnih invalida Tuzle Mehmedalija Buco Mehmedović je ovom prilikom kazao da je lijep osjećaj kada pomognete bilo kome a posebno svom saborcu i ratnom vojnom invalidu.

- Postojimo zbog svog članstva a on je jedan od nas, naš saborac Mirsad Đulović je eto dočekao ljepši dan od onog jučer i to je uspjeh i pobjeda nas koji predstavljamo ratne vojne invalide.Vrlo brzo smo sve ovo uradili jer smo složni, bio sam skoro svaki dan i pomagao da ova mala ali lijepa i topla kuća sada bude bolje mjesto za život našeg Mirsada Đulovića - kazao je Mehmedović. prenosi aktuelno.ba


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.