VJEŽBA "BRZI ODGOVOR 21"

Poziv ambasadora Nelsona: Dolazi li Milorad Dodik u subotu na Manjaču

Ova vježba je izvanredna prilika da još jednom pokažemo koliko je važno naše partnerstvo, kazao je Nelson

Ambasador SAD sa članovima Predsjedništva BiH. Predsjedništvo BiH

Piše: A. K.

20.5.2021

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine dobilo je poziv da u subotu prisustvuje vojnoj vježbi "Brzi odgovor 21", koju u kooperaciji izvršavaju Oružane snage BiH i američka vojska.

Osim Milorada Dodika, Željka Komšića i Šefika Džaferovića, na Manjaču su pozvani i predsjedavajući Vijeća ministara, Zoran Tegeltija, ministar odbrane BiH, Sifet Podžić, kao i visoki zvaničnici američke ambasade u BiH.

Godina mogućnosti

Ambasador SAD u BiH, Erik Nelson (Eric), boravio je danas u Banjoj Luci gdje se sastao sa visokim funkcionerima Republike Srpske, a na konferenciji za medije je dobio pitanje i o mogućem dolasku Milorada Dodika na Manjaču.

- Nadam se da će članovi Predsjedništva BiH biti prisutni u subotu na Manjači. Ovo je izvanredna prilika, ova vježba da još jednom pokažemo koliko je važno naše partnerstvo. Sa političkim liderima u Banjoj Luci danas ću razgovarati o izazovima sa kojima se suočavaju RS i BiH, 2021 .je godina mogućnosti, prilika za BiH, kada je vrijeme da se provedu sve važne reforme, od onih u oblasti zakona, do privrede, bitno i da se posvetimo borbi potiv korupcije…Izborna reforma - rekao je Nelson.

Bolji standard

Dodao je da fokus treba staviti na svakodnevne probleme.

- Reforme su teške, ali i moguće. Za provođenje je potreban dijalog i kompromis, da se se fokusirammo na njihoviu provedbu, a ne na ometanje, poput priče o mirnom razlazu. Nešto što nas odvlači od svakodnevnih problema, na šta moramo biti fokusirani kako bismo ljudima u ovoj zemlji omogućili bolji život, popravili standard, te da otvorimo nova radna mjesta - kazao je.

Podsjećamo, član Predsjedništva BiH, Željko Komšić, potvrdio je svoj dolazak na Manjaču. Milorad Dodik i Šefik Džaferović još se nisu zvanično oglasili o ovom pozivu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.