POLITIČKI DIREKTOR SBB-A

Krivić: Žalosno je da decenijski član Predsjedništva BiH glumi kako ne zna način usvajanja zakona u državi na čijem je čelu

Napadima na gospodina Jusufovića očito je da se želi prikriti stvarna želja da se ne usvoje izmjene Izbornog zakona BiH, naveo je Krivić

A. J.

21.5.2021

Krivić i Komšić: Jusufović je u Interresornoj grupi predstavnik Kluba Bošnjaka, a ne stranački predstavnik SBB-a. Avaz

Povodom izjava člana Predsjedništva BiH Željka Komšića o tome da SBB, navodno u saradnji s HDZ-om, predlaže da se u rad Interresorne radne grupe za izmjenu Izbornog zakona uvede etničko glasanje, oglasio se politički direktor SBB-a Anis Krivić.

- SBB podsjeća gospodina Komšića, čovjeka koji već 10 godina obavlja funkciju člana Predsjedištva BiH, da po Ustavu države na čijem je čelu niti jedan zakon, pa ni izmjene Izbornog zakona BiH koje su u toku, ne može i neće biti usvojen ukoliko za njega ne budu glasali pripadnici sva tri naroda u Domu naroda PSBiH.

Razumijemo Komšićevu želju da se izbjegne etničko glasanje prilikom pripreme i donošenja državnih zakona, ali to nije moguće.

Gospodin Munib Jusufović je u Interresornoj grupi predstavnik Kluba Bošnjaka, a ne stranački predstavnik SBB-a i on je u svojoj diskusiji praktično upozorio da zakon neće biti moguće donijeti bez spomenutih političkih, nacionalnih ili etničkih preduvjeta.

Umjesto što svojim omiljenim populističkim metodama Komšić pokušava da ubere jeftine poene, pozivamo ga da se konstruktivno uključi u izmjene Izbornog zakona BiH, koji zemlji treba da donese stabilnost i poštene izbore.

Napadima na gospodina Jusufovića očito je da se želi prikriti stvarna želja da se ne usvoje izmjene Izbornog zakona BiH, jer njima samo postojeći i odgovara jer im omogućuje da dolaze na vlast - rekao je Krivić, saopćeno je iz SBB-a.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.