MINISTAR PRIVREDE KS

Delić: Na javne pozive za pomoć privredi prijavilo se više od 6.000 privrednika

U narednih 15 dana se očekuju preliminarni rezultati

Delić: Najkasnije u prvoj polovini juna bit će uplaćena sredstva na račune krajnjih korisnika. Služba za protokol i press KS

A. K.

21.5.2021

Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo objavilo je 30. aprila javne pozive za implementaciju 21 miliona KM pomoći za sanaciju negativnih posljedica pandemije u oblasti privrede.


Obrađeno 50 posto predmeta

Javni pozivi zatvoreni su 15. maja, a na adresu Ministarstva pristiglo je više od 1.000 prijava na Javni poziv za odobravanje finansiranja pripadajućih poreza i doprinosa na minimalnu mjesečnu neto plaću u FBiH za period trajanja zabrane obavljanja djelatnosti, te više od 5.000 prijava na Javni poziv za odobravanje finansiranja cijele ili dijela minimalne mjesečne neto plaće u FBiH za mjesece mart i april 2021. godine.

- Stručni tim za unos i obradu podataka pristiglih prijava dosad je obradio oko 50 posto predmeta, te se već u narednih 15 dana očekuju preliminirani rezultati ovih Javnih poziva - istakao je ministar privrede Adnan Delić, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS..

Završen žalbeni rok

Delić se osvrnuo i na pitanje vezano za Javni poziv subvencioniranja tradicionalnih zanata/obrta, kazavši da je žalbeni rok za iste završen danas.

- Napominjemo i da je s današnjim danom završen žalbeni rok na preliminarne liste Javnog poziva za podsticaj tradicionalnih zanata/obrta, te da su zaprimljeni prigovori pristigli putem Protokola Kantona u procesu obrade, čija će obrada i analiza, prema postojećim propisima, trajati 15 dana. Mi ćemo se u Ministarstvu truditi da to bude završeno i prije ovog predviđenog roka. Nakon toga, donosi se Odluka kojom se utvrđuje konačna Lista obrtnika koji su ostvarili pravo na podsticajna sredstva po ovom javnom pozivu, a odmah potom, a najkasnije u prvoj polovini juna, bit će i uplaćena sredstva na račune krajnjih korisnika - kazao je Delić.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.