NA LICU MJESTA

Građani pružili podršku palestinskom narodu: Poslali poruku mira

Na ovaj način žele podignuti glas protiv nemilosrdne izrealske agresije na Pojas Gaze te svakodnevnih napada na Palestince na okupiranoj Zapadnoj Obali i u Jerusalemu

Piše: Adela Kukić

22.5.2021

S lica mjesta: Pružili podršku narodu Palestine - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+6

Palestinska zajednica u BiH organizirala je skup podrške palestinskom narodu na platou preko puta sarajevske Vijećnice.

Na ovaj način žele podignuti glas protiv nemilosrdne izrealske agresije na Pojas Gaze te svakodnevnih napada na Palestince na okupiranoj Zapadnoj Obali i u Jerusalemu.

Osim Palestinske zajednice, skup su podržali Udruženje Bosanskohercegovačko - palestinskog prijateljstva, Asocijacija za kulturu, obrazovanje i sport (AKOS) i Udruženje "Mladi muslimani".

- Danas želimo da pošaljemo poruku mira, da kažemo agresoru: "Dosta!" Da kažemo okupatoru da oslobodi našu teritoriju. Želimo poslati poruku Međunarodnoj zajednici koja kaže da Izrael ima pravo da se brani, mi postavljamo pitanje od koga da se brani. Izrael je nuklearna sila, ima atomsku bombu i koristi najmodernije oružje. Iz Sarajeva, evropskog Jerusalema, šaljemo poruku mira i poruku palestinskom narodu da nije sam. Još ima hrabrih i časnih ljuidi koji podržavaju slobodu palestinskog naroda. Naša ruka je pružena za mir, ali za mir je potrebno dvoje. Mi u jednoj ruci imamo maslinovu granu, a u drugoj pušku. Puška je tu da štiti maslinovu granu - rekao je  Majed Maarouf, predsjednik Palestinske zajednice u BiH.

Skup podrške palestinskom narodu - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+4

Građani su kazali da je prisustvovanje skupu kojim se šalje podrška i diže glas protiv agresije najmanje što mogu učiniti.

- Ovim okupljanjem poručujemo da ćemo dati sve od sebe da uradimo šta god je u našoj moći da promijenimo situaciju, da bude makar malo bolja. Ovo je velika stvar, ne samo skup podrške, nego i svaka objava, dijeljenje objava, sve to igra veliku ulogu o podizanju svijesti o onome što se dešava - kazala je Iman Ibrišević, koja se na skup podrške došla sa prijateljicama. 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.