FACE TV

Da li je Sebijina diploma lažna kao i Osmicina: Pogledajte šta o svemu kaže ugledni doktor Asim Kurjak

Ja sam bio voditelj i potpisivao sam indekse svim studentima! Nikada nije bila registrovana na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, kaže dr. Kurjak

Ugledni doktor, akademik Asim Kurjak. Printscreen

F. K.

22.5.2021

Ugledni doktor, akademik Asim Kurjak gostovao je sinoć na Face TV.  Odgovarajući na pitanje Senada Hadžifejzovića, doktor Kurjak je, između ostalog, govorio i o diplomi Sebije Izetbegović, direktorice KCUS-a i supruge Bakira Izetbegovića, iznoseći do sada nepoznate detalje.

Naime, direktorica Izetbegović godinama u javnosti nastoji ostaviti utisak da je vrhunski stručnjak i profesor te da je znanje legalno stjecala na Univerzitetu u Zagrebu i uz mentorstvo svjetski poznatog ginekolaga i predavača na mnogim univerzitetima, doktora Kurjaka.

- Znao bih da je bila na postdiplomskom ili na specijalizaciji u Zagrebu! Ja sam bio voditelj i potpisivao sam indekse svim studentima! Nikada nije bila registrovana na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu! Kod nas je bila tri, četiri sedmice! Za to vrijeme je bila „gost posmatrač“! To se ne može računati kao školovanje! Nakon tog boravka je otišla u Tursku – rekao je, između ostalog, Kurjak.

U nastavku pogledajte dio intervjua koji je akademik Kurjak dao Senadu Hadžifejzoviću, a u kojem govori i o školovanju Sebije Izetbegović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.