VOJIN MIJATOVIĆ PORUČIO

Dodik i opozicija radili su na NATO putu BiH, a danas su se zavukli u mišije rupe

Čestitao na uspješnoj akciji "Brzi odgovor 21" koju provode pripadnici OSBiH i vojske SAD. te negodovao što na današnjoj pokaznoj vježbi na Manjači nije bilo predstavnika Srba u bh. institucijama

Mijatović: Dodik pogbejgao u Hercegovinu. Arhiv

Piše: L. S.

22.5.2021

Potpredsjednik SDP-a BiH Vojin Mijatović oglasio se na Facebooku kako bi čestitao na uspješnoj akciji "Brzi odgovor 21" koju već nekoliko dana provode pripadnici Oružanih snaga Bosne i Hercegovine i vojske SAD. 


Na poligonu Manjača danas je organizirana pokazna vježba u okviru Dana visokih zvanica, a Mijatović je poručio kako je sramota da se na tom događaju nije pojavio niko od predstavnika Srba u bh. institucijama.


- Oružanim snagama BiH, ali i NATO savezu, čestitam na uspješnoj vojnoj vježbi koja se odvija u BiH! I SNSD sa svojom koalicijom, ali i opozicija, podjednako su radili na NATO putu BiH, iako zbog dodvoravanja biračima ne smiju to javno da kažu!

Na sastancima sa predstavnicima međunarodne zajednice i jedni i drugi izražavaju svoju podršku NATO putu BiH, a onda mole samo da se u javnosti o tome ne govori - napisao je Mijatović.


Pripadnici OSBiH i vojske SAD provode zajedničku vježbu. Facebook

Dalje je naveo kako su i jedni i drugi na nivou BiH bili potpisnici strateških dokumenata za članstvo u NATO-u, a u javnosti se takmiče u srbovanju i njegovom negiranju.

- Milorad Dodik je danas pobjegao u Hercegovinu, a opozicija se zavukla u mišije rupe dok sve ne prođe!

Sramota je da danas nema nikoga od predstavnika Srba u zajedničkim institucijama BiH na Manjači, jer u istim oružanim snagama se nalaze i srpski vojnici i oficiri!

Za razliku od vas, "hrabrih i velikih srba", ja nisam licemjer, moj stav je jasan, članstvo BiH u NATO savezu je strateški cilj naše zemlje i jedina garancija mira u BiH!

A vi se sakrijte još malo, pa od ponedjeljka hajmo ponovo srbovanje - poručio je Mijatović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.