PREDSJEDNIŠTVO SDA

Izetbegović: Zvizdić nije došao na sjednicu što nagovještava neke njegove odluke

On je s nekoliko izjava ponovo šokirao javnost. Kazao je da se preuveličavaju afere poput one s respiratorima, za koju se sudi premijeru FBiH Fadilu Novaliću i ostalima

Izetbegović: Ako i ne ostane, valja nama i dalje raditi. Avaz

Piše: F. K.

22.5.2021

Redovna sjednica Predsjedništva SDA održana je danas u Sarajavu. Javnosti se obratio Bakir Izetbetović, predsjednik SDA, koji je kazao da Denis Zvizdić nije jučer došao na sjednicu Kolegija, niti je danas prisustvovao sjednici Predsjedništva stranke, „što nagovještava neke njegove odluke.“

-Ali, da ne prejudiciramo stvari. On će donijeti svoje odluke. Ja mu želim svako dobro, i gospodinu Efendiću i Zvizdiću, bez obzira da li je ostao sa nama. Ja bih volio da ostane sa nama. Ali, ako i ne ostane valja nama i dalje raditi - rekao je Izetbegović.

On je s nekoliko izjava ponovo šokirao javnost. Kazao je da se preuveličavaju afere poput one s respiratorima, za koju se sudi premijeru FBiH Fadilu Novaliću i ostalima.

Iako smo među državama koja ima najmanje vakcina u Evropi, i koje su mahom sadaka prijateljskih zemalja, on je najavio da će BiH imati milion vakcina za mjesec.

Također, iako je BiH među tri zemlje s najvećom smrtnošću od posljedica koronavirusa, pohvalio se da smo među najboljim u regionu kada je u pitanju zaustavljanje širenja pandemije.

Nadalje, iako su sukobi migranata skoro svakodnevni, često i s teškim povredama, pa i smrtnim ishodima, da ih niko ne kontrolira i da su bh. građani u svakodnevnom strahu, Izetbegović je kazao da je Predsjedništvo SDA pozdravilo aktivnosti Ministarstva sigurnosti na rješavanju migrantske krize u BiH, koja je, kako tvrdi, sišla s „naslovnih stranica“ zahvaljujući uspješnom radu ministra Selme Cikotića.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.