POZIV NA OSTAVKE

Krivić: Direktor OSA-e i predsjednik Suda BiH protiv su svih koji ne rade po diktatu iz SDA

Zamislite, Vijeće sigurnosti UN-a raspravlja o aferama i kriminalnim radnjama direktora naše obavještajne službe, o njegovim lažnim diplomama i sudskim procesima koji se vode protiv njega, kaže Krivić

Krivić: Vijeće sigurnosti UN-a raspravlja o aferama i kriminalnim radnjama direktora naše obavještajne službe. Avaz

Piše: E. Halimić

23.5.2021

Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko (Inzko) u 58. izvještaju kojeg je prije nekoliko dana predstavio Vijeću sigurnosti Ujedinjenih nacija dio je posvetio i direktoru OSA-e BiH Osmanu Mehmedagiću, kazao je politički direktor Saveza za bolju budućnost (SBB) BiH Anis Krivić.


Otvoreno pismo Vojina Mijatovića

Komentar Krivića zatražili smo tragom otvorenog pisma koja je uputio Ranku Debevcu, predsjedniku Suda Bosne i Hercegovine i Osmanu Mehmedagiću, generalnom direktoru Obavještajno-sigurnosne agencije Bosne i Hercergovine potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović i u kojem je traži da podnesu neopozive ostavke.

- Zamislite, Vijeće sigurnosti UN-a raspravlja o aferama i kriminalnim radnjama direktora naše obavještajne službe, o njegovim lažnim diplomama i sudskim procesima koji se vode protiv njega. To je najviši mogući svjetski politički i diplomatski organ na kojem se, zahvaljujući Mehmedagiću i njegovim političkim pokroviteljima, sramoti i bruka naša država – smatra Krivić.

Dodaje da u isto vrijeme, imamo predsjednika Suda BiH Ranka Debevca, koji je vrlo blizak prijatelj jednog takvog vrlo kompromitiranog direktora OSA-e.


Debevec i Mehmedagić imaju i lične aferime

- Umjesto da su kao čelnici Suda i OSA-e na suprotnim stranama, a sve u cilju zaštite interesa države BiH i borbe protiv kriminala i korupcije, Mehmedagić i Debevec svojim prijateljskim i udruženim djelovanjem protiv svih koji ne rade po diktatu iz SDA, devalviraju i uništavaju naše najbitnije državne institucije. Osim toga, i Debevec - kao i Mehmedagić - imaju i lične aferime i sumnjive radnje i poslove. Javnost se s pravo pita zašto Debevec skriva svoje drugo, navodno špansko, ime, zašto skriva imovinu... Najbolje je pitanje ko je taj čovjek, ne znamo mu stvarni identitet – poručio je Krivić.

Prema njegovim riječima, suština je da moramo sačuvati institucije države BiH, za koju se borimo svim srcem.

- Da bi to uradili gospodu Mehmedagića i Debevca hitno je potrebno smijeniti u institucijama BiH u skladu sa zakonima ove zemlje. A, svakako bi najbolje bilo da oni, svjesni svega lošeg što rade, sami podnesu ostavke i tako pokažu trunku morala – zaključio je Krivić.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.