BIJELJINA

Otvorena "Majska smotra likovnog stvaralaštva učenika"

U Muzeju Semberije u Bijeljini

Piše: Lj. Lj.

25.5.2021

Najbolji rad Milice Đukić. LJ. LJUBOJEVIĆ

U Muzeju Semberije otvorena je tradicionalna “Majska smotra likovnog stvaralaštva učenika” na koju je stiglo 260 radova iz dvadeset dvije osnovne, tri srednje škole i tri predškolske ustanove iz Bijeljine, Zvornika, Ugljevika, Lopara, Pelagićeva, Sokoca, Šekovića, Milića i Donjeg Žabara.

Za najbolji likovni rad ove godine proglašen je rad Milice Đukić, učenice devetog razreda Osnovne škole “Jovan Dučić” iz Bijeljine, koja je već postizala zapažene rezultate na likovnim takmičenjima i izložbama u regionu.

Direktor Muzeja Semberije Momčilo Koprivica kazao je da je nakon četrnaest mjeseci, zbog važećih epidemioloških mjera, Muzej ponovo otvorio svoja vrata za posjetioce.

- U narednih mjesec dana posjetioci će biti u prilici da pogledaju sve izložene učeničke radove. Raduje nas što smo konačno u prilici da otvorimo vrata muzeja posjetiocima. Nadam se da će posjetioci u narednom periodu biti u prilici da, nakon duže vremenske pauze, pogledaju arheološku, historijsku i etnološku zbirku, kao naše stalne muzejske postavke – rekao je Koprivica.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.