NESLAGANJE SA ZAKLJUČCIMA

Svađe i provokacije na početku sjednice Interresorne grupe za izmjenu Izbornog zakona

Glavna tačka današnje sjednice je razmatranje Poslovnika o radu Interresorne radne grupe za izmjenu izbornog zakonodavstva BiH

Sjednica Interresorne radne grupe. Srna

Srna

26.5.2021

Početak sjednice Interresorne radne grupe za izmjenu izbornog zakonodavstva BiH obilježen je neprimjerenim dijalogom između članova Nenada Stevandića (Srpski klub - Ujedinjena Srpka), Dženana Đonlagića (DF) i Saše Magazinovića (SDP), koji je bio na ivici ne samo verbalnog nego i fizičkog incidenta. Povod je bio neslaganje u vezi sa zaključcima navedenim u zapisniku sa prošle sjednice, posebno o modelu glasanja u komisiji.

Đonlagić je dobacio Stevandiću da je "prošlo vrijeme kada je on šamarao", na šta mu je Stevandić žestoko odgovorio, ističući da je spreman čak i na lični obračun.

Stevandić smatra da je želja Đonlagića i Magazinovića bila da se ova sjednica uopšte i ne održi.

U diskusiju se uključio i nezavisni poslanik Damir Arnaut koji je rekao da neće dozvoliti nikakvo "etničko" glasanje u komisiji, kao i da glas delegata u Domu naroda ne može biti vredniji od glasa poslanika Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

Glavna tačka današnje sjednice je razmatranje Poslovnika o radu Interresorne radne grupe za izmjenu izbornog zakonodavstva BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.