SAOPĆENJE

SBB-u pristupio Amar Skakić, budući najmlađi doktor medicinskih nauka u Evropi i ljekar u Fudbalskom savezu BiH

Političku stranku SBB prepoznao sam kao opciju, koja građanima BiH može osigurati bolji život, kroz kreiranje i realizaciju boljih, poštenijih i pravednijih politika, istakao je Skakić

Skakiću člansku kartu uručio Hadžiefendić. SBB BiH

A. K.

26.5.2021

Amar Skakić, uskoro najmlađi doktor medicinskih nauka u Evropi i ljekar fudbalske juniorske reprezentacije BiH, koji je trenutno specijalizant kardiohirurgije na Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli, pristupio je SBB-u, saopćeno je iz ove stranke.

Njihovo saopćenje prenosimo u cijelosti.

Člansku karticu SBB-a uručio mu je povjerenik ove stranke za Tuzlanski kanton Bahrudin Hadžiefendić, u prisustvu političkog direktora SBB-a Anisa Krivića i predsjednika Gradskog odbora SBB-a Tuzla Nedžada Hamzića.

Skakić je rođen u Tuzli 1991. godine, a kako je kazao, ovih dana završio je doktorsku disertaciju i čeka da mu zakažu termin za odbranu doktorata na Medicinskom fakultetu u Tuzli. To bi se, kaže, trebalo desiti do kraja juna, kada će i zvanično postati najmlađi doktor medicinskih nauka u Evropi.

Osim angažmana na Klinici za kardiovaskularnu hirurgiju tuzlanskog UKC-a, Skakić je i asistent na Medicinskom fakultetu u Tuzli. Također, on je i šef Medicinske službe fudbalskog kluba „Tuzla City“, a dobio je i poziv za ljekarski angažman u fudbalskoj juniorskoj reprezentaciji BiH.

- Osim toga što želim raditi na svom napredovanju u polju medicine, izuzetno sam motiviran učestvovati u kreiranju bolje budućnosti za sve građane BiH. Političku stranku SBB prepoznao sam kao opciju, koja građanima BiH može osigurati bolji život, kroz kreiranje i realizaciju boljih, poštenijih i pravednijih politika. Uvjeren sam da kroz svoj politički angažman mogu dati doprinos, i zato sam tu – rekao je Skakić, saopćeno je iz SBB-a.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.