KANTON SARAJEVO

Jednokratna novčana pomoć za penzionere Novog Sarajeva sa najnižim penzijama

Općina Novo Sarajevo ima oko 15.000 penzionera, od čega je 5.300 korisnika najniže penzije

Envera Kudić i Hasan Tanović. Općina Novo Sarajevo

A. K.

26.5.2021

Svi penzioneri koji su korisnici najnižih penzija sa mjestom prebivališta na području Općine Novo Sarajevo dobit će jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od 50 KM. Sredstva će biti doznačena putem Federalnog zavoda za PIO/MIO na osnovu evidencije korisnika najnižih penzija i bit će isplaćena uz majsku penziju, saopćeno je iz Općine Novo Sarajevo.

Općina Novo Sarajevo ima oko 15.000 penzionera, od čega je oko 5.300 korisnika najniže penzije, a iznos koji primaju je 382,18 KM.

Ovim povodom, održan je sastanak načelnika Općine Novo Sarajevo dr. Hasana Tanovića i pomoćnice direktora Federalnog zavoda za PIO/MIO Envere Kudić. Prethodno je potpisan Sporazum o načinu isplate jednokratnih novčanih pomoći najugroženijim penzionerima sa područja Općine Novo Sarajevo čime su se stekli uslovi za isplatu sredstava u junu, saopćeno je.

Općina Novo Sarajevo obezbijedila je Budžetom za 2021. godinu za ove namjene sredstva u iznosu od 270.000 KM pokazujući i na ovaj način brigu o penzionerima, kao posebno ugroženoj kategoriji stanovnika.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.