CRVENA OLOVKA

Jasmin Imamović: Tuzlanski kanton je neizmjerno zahvalan Radončiću na pomoći

U toku intervjua, Imamović je podsjetio sve gledatelje i na inicijativu "Racionalizacija Federacije BiH" koju je pokrenuo prije nekoliko godina

A. K.

26.5.2021

Gost pete emisije "Crvena olovka" je bio Jasmin Imamović, najdugovječniji gradonačelnik Tuzle u historiji.

U toku intervjua, gradonačelnik Imamović se osvrnuo na dosadašnje projekte i razvoj Tuzle, zašto je odbio koaliciju sa SDA i podržao koaliciju sa SBB-om nakon posljednjih lokalnih izbora, da li smatra da se predsjednik SDP-a Nermin Nikšić treba kandidiratin za bošnjačkog člana predsjedništva...


Pomoć tadašnjeg ministra sigurnosti Fahrudina Radončića

Na pitanje urednice i voditeljice Helene Javor - Ibrahimbegović o trenutnoj situaciji u Tuzlanskom Kantonu kada je migrantska kriza u pitanju, gradonačelnik Imamović je istakao da je podnošljiva.

- Kada je tek krenula migrantska kriza u našem kantonu, tadašnji Ministar sigurnosti Fahrudin Radončić nam je mnogo pomogao. Dogovorio sam s njim sastanak, saslušao je naše probleme i uradio sve što je bilo u njegovoj moći da se situacija poboljša. Njega da nije bilo, ne znam kakva bi situacija danas bila - izjavio je Imamović.

Osvrnuo se i na borbu Tuzlanskog Kantona sa pandemijom koronavirusa i na neuspjeh vlasti da nabave spasonosne vakcine.

Gradonačelnik Imamović je opovrgnuo špekulacije i pojedina mišljenja da bi se gospodin Bećirević zbog svojih stavova bolje uklopio u SDA nego u SDP, ističući da bi on odavno prešao u SDA da je to htio.

Inicijativa "Racionalizacija Federacije BiH"

Na pitanje kako komentira to da je SDP predstavio svoj "non-paper", gradonačelnik Imamović je rekao da nije još uvijek detaljno upoznat sa sadržajem istog.

- Vjerujem da će predsjednik stranke da nam svima na uvid pošalje taj naš "non-paper" kako bi bili upoznati sa sadržajem istog te eventualno nešto dodali ili promijenili- izjavio je.

U toku intervjua, Imamović je podsjetio sve gledatelje i na inicijativu "Racionalizacija Federacije BiH" koju je pokrenuo prije nekoliko godina.

- Na nivou FBiH imamo jednostavno previše podjela. Veliki broj ministarstava, vijećnika, načelnika... teško je bilo kome da uprati detaljno šta rade i kako se finansijska sredstva koriste. Zato je važno da se taj broj smanji i da dobijemo racionalizaciju FBiH- izjavio je gradonačelnik.

Kompletan intervju pogledajte na "Avaz TV".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.