PLANINARENJE

Uspjeh maglajskih planinara: Tokom pandemije osvojili četiri vrha

Uspjeli smo urediti zatvoreni prostor za odmor na Ošvama, kaže Hadžišehić

Piše: N. Br.

27.5.2021

Planinarski dom “Smajlovac”. N. BRDARIĆ

Članovi Planinarsko-skijaškog društva (PSD) „Smajlovac“ na Ošvama održali su redovnu godišnju sjednicu. Konstatirano je da su planinari u godini pandemije, kao i mnogi, ostali uskraćeni za brojne planirane aktivnosti.

- Ni prošle ni ove godine na našu godišnju sjednicu nismo pozvali goste, a tradicija nam je da se družimo s planinarima iz svih krajeva. Mislili smo, prije svega, na epidemiološku situaciju i na zdravlje naših članova. Vlastitim sredstvima uspjeli smo urediti još jedan zatvoreni prostor za odmor na Ošvama, a pred jesen manje grupe članova osvojile su i četiri vrha: Vranicu, Perun, Prenj i Čvrsnicu. Poslužilo nas je i lijepo vrijeme. Tokom januara uspjeli smo organizirati i zimovanje na Vlašiću za dvije grupe naših članova, ali u puno manjem obimu nego prošlih godina - ispričao nam je Senad Hadžišehić, predsjednik PSD „Smajlovac“.

Ako se u obzir uzmu uvjeti u kojima se radilo, može se ipak biti zadovoljno, rekao nam je naš sagovornik i dodao da je Planinarski dom na Ošvama otvoren svakog vikenda za sve posjetioce, gdje svoje slobodno vrijeme najviše provode stariji članovi ovog društva.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.